West Ham wilde Payet laten wegrotten: 'Maar de manager besloot anders'

West Ham wilde Payet laten wegrotten: 'Maar de manager besloot anders'

30-01-2017 10:50
3

Dimitri Payet heeft zijn transfer van West Ham United naar Olympique Marseille afgerond, maar krijgt een paar flinke trappen na. The Hammers zijn totaal niet te spreken over de handelwijze van de Franse international.

Voorzitter David Sullivan is bijzonder duidelijk richting Payet, die voor een kleine 30 miljoen euro terugkeert bij Marseille. "De club wil graag on record laten weten dat het zwaar teleurgesteld is in Payet. Hij toonde niet dezelfde mate van respect die West Ham United en de fans hem wél hebben getoond. Met name niet nadat hij vorig jaar een nieuw en zeer lucratief contract tekende", aldus Sullivan.

"We hoefden financieel gezien niet mee te werken aan een transfer van Payet of onze andere beste spelers. Maar het besluit om Payet te laten gaan, ging in samenspraak met de manager en de selectie in het algemeen", besluit Sullivan tegenover Sky Sports. Ook verslaggever Kaveh Solhekol geeft zijn mening. "Sommige mensen bij West Ham wilden dat Payet bij de beloften zou blijven spelen en daar zou wegrotten."

"Ze wilden van Payet een soort voorbeeld maken van hoe het niet moet gaan. Maar manager Slaven Bilic besloot anders", aldus de verslaggever. Marseille was overigens de enige kanshebber voor de krabbel van Payet, meent het medium. En Payet wilde ook dolgraag terugkeren. Premier League-clubs klopten wel aan, maar kregen van de speler nul op het rekest.