Update: Bizarre soap bij Ligue 1-club: huurcontract verscheurd door boze fans

Update: Bizarre soap bij Ligue 1-club: huurcontract verscheurd door boze fans

31-01-2017 15:20
4

Een bizarre transfersoap voltrekt zich in Frankrijk. Saint-Etienne staat op het punt de huurovereenkomst met Anthony Mounier na twee dagen te vernietigen.

Mounier kwam afgelopen weekend op huurbasis over van het Italiaanse Bologna en dat zorgde voor een volksopstand bij Saint-Etienne. De vleugelaanvaller heeft een verleden bij Olympique Lyon, de grote rivaal van Les Verts. Ook trainer Christophe Galtier is niet blij met de komst van Mounier.

Door de onduidelijkheid maakte Mounier zondag al geen deel uit van de wedstrijdselectie van Saint-Etienne voor het competitieduel met Toulouse, hoewel hij wel speelgerechtigd was. Als hij wél had gespeeld, had de Franse subtopper de huurovereenkomst met Bologna niet meer kunnen beëindigen.

Dat lijkt voor het einde van de winterse transferperiode alsnog te gebeuren. Opvallend genoeg ziet Bologna het volgens Italiaanse media óók niet zitten om Mounier terug te nemen. Mogelijk schiet Atalanta Bergamo te hulp. Bij de Italiaanse club is Mounier welkom.

Update 31/01 15.20: Mounier is per direct vertrokken bij Saint-Etienne. De fans pruimden de nieuwe aanvaller niet en nu is besloten om het huurcontract per direct te beëindigden. Mounier keert niet terug naar zijn werkgever Bologna. Hij maakt de overstap naar Atalanta Bergamo, weten Italiaanse media.