Update: Fernandez en Gorter geven ja-woord, andere proefspeler moet wachten

Update: Fernandez en Gorter geven ja-woord, andere proefspeler moet wachten

30-01-2017 18:35
4

ADO Den Haag gaat Guyon Fernandez en Donny Gorter inlijven. De Hagenaars hadden het tweetal op proef en laten de twee een contract tot aan het einde van het lopende seizoen signeren, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Bij ADO liep in de persoon van Abel Tamata nog een derde proefspeler rond, maar over de oud-PSV'er is door de club nog geen beslissing genomen. Jan Wuytens liet eerder al weten dat hij geen brood ziet in een langer verblijf bij ADO. Hij bedankte ADO na een proefperiode van één week en is op zoek naar een andere uitdaging. De Belg mikte in eerste instantie al op een buitenlands avontuur.

ADO had op maandag een oefenwedstrijd tegen Jong Roda JC ingelast om de proefspelers te keuren. Fernandez en Gorter hebben in de voorbije week overtuigd. Eerstgenoemde speelde in het verleden ook al bij de Hagenaars, waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Gorter speelde voorheen voor onder meer NAC Breda en AZ en keert dus terug in de Eredivisie.

Update 18.35 uur: ADO Den Haag heeft de komst van Guyon Fernandez en Donny Gorter bevestigd. Het tweetal, dat al op proef was in de Hofstad, gaf hun ja-woord vlak voor het oefenduel van ADO Den Haag 2 tegen Roda JC 2. In die wedstrijd maakten zij hun eerste speelminuten in het groen-geel. Jan Wuytens zag een langer verblijf bij ADO niet zitten. Over Abel Tamata, de vierde proefspeler, wordt later deze week nog een beslissing genomen.