Update: 'Ajax heeft deal te pakken, bod op buitenspeler geaccepteerd'

Update: 'Ajax heeft deal te pakken, bod op buitenspeler geaccepteerd'

30-01-2017 23:27
140

Ajax lijkt vol voor de komst van David Neres te gaan. Het bod op de Braziliaanse aanvaller van São Paulo is maandag verhoogd naar vijftien miljoen euro.

Dat meldt het Braziliaanse Globoesporte. Het bestuur van São Paulo heeft het nieuwe bod uit Amsterdam in beraad en komt waarschijnlijk maandagavond nog met een reactie. De Brazilianen zien het niet zitten om Neres te verkopen, maar zijn volgens lokale media niet ongevoelig voor een dergelijk miljoenenbedrag.

Wedden

Meer odds

Ajax deed eerder deze transferperiode en bod van tien miljoen euro. Dat is in elk geval niet genoeg. São Paulo wordt naast de verhoging met vijf miljoen euro ook gepaaid met een vermeend doorverkooppercentage van twintig procent. Bovendien wordt gemeld dat Ajax tachtig procent van de transferrechten overneemt.

De Braziliaanse topclub schermt verder met biedingen van OSC Lille op Luiz Araujo, die ook wordt genoemd bij Ajax, en van Juventus op Lyanco. Eén ding is zeker: São Paulo gaat Neres en Araujo op de slotdagen van de Europese transfermarkt niet allebei verkopen. Saillant: Lille lijkt dinsdag ook Anwar El Ghazi te presenteren.

Update 21.28: Ook De Telegraaf meldt dat het bod op David Neres is verhoogd naar vijftien miljoen euro. São Paulo heeft het bedrag echter geweigerd, waardoor Marc Overmars weer aan zet is. Het feit dat de Braziliaanse club een schuld van ruim negentien miljoen euro heeft en over de volledige transferrechten van Neres beschikt, zou wel kansen bieden voor Ajax. 

Update 23:27 uur: Volgens FOX Brasil heeft São Paulo een bod van Ajax op Neres geaccepteerd en maakt de buitenspeler nog deze transferperiode de overstap naar Ajax. Ook Globoesporte maakt melding van een deal tussen de twee clubs. Over de hoogte van de transfersom wordt (nog) niets gemeld.