Wesley Hoedt (links) naast Stefan de Vrij

Dit is Deadlineday: twaalf bekende namen die nog een transfer kunnen gaan maken

Dit is Deadlineday: twaalf bekende namen die nog een transfer kunnen gaan maken

31-01-2017 07:00

Deadlineday is aangebroken! Welke bekende spelers kunnen op de allerlaatste dag van de winterse transfermarkt in de grootste Europese voetbalcompetities nog gaan verkassen? VoetbalPrimeur zet er twaalf op een rij. 

Branislav Ivanovic (Chelsea, 32 jaar)
Na acht jaar en liefst negen hoofdprijzen lijkt er een einde te komen aan het verblijf van Ivanovic op Stamford Bridge. Volgens diverse media bereikte Chelsea onlangs een akkoord met Zenit Sint-Petersburg over de transfer van de Servische routinier. De Russische transfermarkt is nog even op, maar waarschijnlijk willen The Blues de deal op dinsdag afgerond hebben. Wellicht kan er dan last minute nog een vervanger worden aangetrokken. 

Leonardo Ulloa (Leicester City, 30 jaar)
Dat Ulloa zijn laatste wedstrijd voor Leicester City heeft gespeeld, is zo goed als zeker. De Argentijnse kopspecialist, die vorig seizoen zes keer scoorde namens de Premier League-kampioen, wil perse vertrekken vanwege een vertrouwensbreuk met manager Claudio Ranieri. Sunderland is de belangrijkste gegadigde om Ulloa in te lijven. 

Davy Pröpper (PSV, 25 jaar) 
Gaat-ie wel of gaat-ie niet? Tussen de regels door was afgelopen weekend te horen en te lezen dat PSV-uitblinker Pröpper zelf wel oren heeft naar een transfer naar Zenit. Een bedrag van zestien á twintig miljoen euro uit Rusland is waarschijnlijk moeilijk te weigeren voor de Eindhovense clubleiding. PSV heeft er baat bij dat er dinsdag een akkoord wordt bereikt. Marcel Brands kan dan snel aan de slag om vóór middernacht een vervanger uit de hoge hoed te toveren. 

https://gyazo.com/fc53e7383ff54bff1c66839a08c0b5f9

Serdar Tasci (Spartak Moskou, 29 jaar) 
Exact een jaar geleden maakte Tasci een verrassende transfer naar Bayern München, op huurbasis. Het verblijf van de Duitse stopper bij de Bundesliga-grootmacht werd een catastrofe. Nu gaat Tasci het waarschijnlijk proberen in de Premier League. Southampton, dat een opvolger zoekt voor José Fonte, wil hem huren. 

David Neres (São Paulo, 19 jaar)
Dinsdag belooft een zéér drukke dag te worden op de Amsterdamse burelen. Mitchell Dijks verkast zo goed als zeker naar Engeland, Anwar El Ghazi staat voor een transfer naar Lille en ook rond Tim Krul wordt er actie verwacht. Neres is de gedroomde aanvaller voor de Ajax-aanval. Marc Overmars onderhandelde de afgelopen dagen met São Paulo. Nú moet het gebeuren. 

Karim Rekik (Olympique Marseille, 22 jaar)
Franse media linkten PSV afgelopen weekend aan Rekik, maar erg waarschijnlijk is een terugkeer van de stopper in Eindhoven niet. De kans is wél groot dat de 22-jarige Rekik op deadlineday een ander onderkomen vindt. Bij Olympique Marseille is hij geen basisspeler. Onder meer Anderlecht houdt de situatie nauwlettend in de smiezen. 

https://gyazo.com/2e53b397a8920c16a10b1d54dfb11ed9

Wesley Hoedt (SS Lazio, 22 jaar) 
Leicester City? De Bundesliga? De situatie van Hoedt is vergelijkbaar met die van Rekik. De jonge verdediger komt dit seizoen te weinig aan spelen toe en daarom is een vertrek een optie. Vraag is vooral of Lazio toekomst ziet in de oud-speler van AZ. Hoedt een aantal maanden veel aan spelen toe laten komen in een andere competitie, is een aantrekkelijke optie - zéker omdat sterspeler Stefan de Vrij in de zomer op een toptransfer aast. 

Asmir Begovic (Chelsea, 29 jaar)
Begovic is er een beetje klaar mee, die bijrol op Stamford Bridge, en daarom hoopt de Bosniër dat Chelsea meewerkt aan een transfer naar Bournemouth. Een vertrek is pas aan de orde als de Premier League-koploper er zélf in slaagt om een nieuwe reservekeeper aan te trekken. Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain) is de belangrijkste kandidaat. Wordt vervolgd! 

Jean-Paul Boëtius (FC Basel, 22 jaar)
De veelbelovende Boëtius werd in 2015 voor een paar miljoen overgenomen van Feyenoord en tekende een contract tot 2019. Basel gokte er vast op dat de vleugelaanvaller één of twee jaar later met een lekkere winst doorverkocht zou worden, maar het is anders gelopen. Dit seizoen speelde Boëtius pas twee competitieduels. Een verhuur  is logisch. 

https://gyazo.com/c34fb34977ad02ed25d09d208bcc058b

Andrea Ranocchia (Internazionale, 28 jaar) 
Tal van clubs uit Engeland, Duitsland en Spanje zijn de afgelopen weken gelinkt aan Ranocchia, die van Inter een vrijbrief heeft gekregen om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Het zal er dinsdag om spannen wie er aan de haal gaat met de 28-jarige stopper. Volgens Britse media ligt Hull City op pole position. 

Arouna Koné (Everton, 33 jaar) 
Grote schoonmaak op Goodison Park. Bryan Oviedo en Darron Gibson verkasten maandag naar Sunderland en voor voormalig PSV'er Koné zal er in de absolute slotfase van de winterse transfermarkt ook nog een oplossing gevonden moeten worden. De Ivoriaanse spits wordt gelinkt aan onder meer Queens Park Rangers

Ricardo Kishna (SS Lazio, 22 jaar) 
Kishna stond tijdens deze jaargang slechts 157 minuten op het veld in de Serie A namens Lazio. Voor de voormalig aanvaller van Ajax geldt hetzelfde als Hoedt: grote kans dat Lazio op deadlineday bereid is om mee te werken aan een verhuur óf verkoop. Dat zou de nummer vijf van de Serie A zelf de ruimte geven om nog een aanvaller toe te voegen aan de selectie.