Ophef over 'diefstal' in De Kuip: 'Hij heeft het niet makkelijk bij Feyenoord'

Ophef over 'diefstal' in De Kuip: 'Hij heeft het niet makkelijk bij Feyenoord'

31-01-2017 07:35
7

Michael Mols vindt het niet heel collegiaal dat Nicolai Jörgensen tijdens het gewonnen competitieduel met NEC (4-0) een doelpunt heeft 'gestolen' van Bilal Basacikoglu. Een kopbal van de Turkse vleugelaanvaller leek binnen te gaan, maar Eredivisie-topscorer Jörgensen gaf op de doellijn het laatste zetje. 

"Persoonlijk was ik van die bal van Basacikoglu af gebleven. Ik behoorde niet tot de categorie spitsen die overdreven geil was op het maken van doelpunten. En Jørgensen heeft ook altijd wel oog voor zijn ploeggenoten, volgens mij. Daarom verbaasde die actie mij zo", aldus Mols in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Basacikoglu heeft het niet heel makkelijk bij Feyenoord. Juist voor zo'n jongen was het lekker geweest als hij even een doelpuntje achter zijn naam had bij kunnen schrijven, dat hij even voor zijn publiek had kunnen juichen. Al moet je het ook niet groter maken dan het is. Ik las dat ze in de Feyenoord-kleedkamer hartelijk gelachen hebben om het voorval", voegt de oud-international daar direct aan toe. 

"Dat zegt iets over de sfeer en professionaliteit in de selectie. Los van de voetballende kwaliteiten zijn dat twee heel belangrijke voorwaarden om met elkaar succes te boeken. Je merkt dat het in alle opzichten goed zit bij Feyenoord. Daarvan zijn de spelersreacties na die Jørgensen-goal weer een bewijs."

Lees ook: 'Dief' Jörgensen biedt na afloop excuses aan: "Ik heb al sorry gezegd"