Update: 'Ajax heeft papierwinkel helemaal op orde, Neres definitief Ajacied'

Update: 'Ajax heeft papierwinkel helemaal op orde, Neres definitief Ajacied'

31-01-2017 21:00
84

De Telegraaf weet het zeker: Ajax gaat zich dinsdag versterken met David Neres. De negentienjarige Braziliaan staat op het punt om een contract tot medio 2021 te ondertekenen in Amsterdam. 

De Amsterdammers gaan diep in de buidel tasten voor Neres, die pas negen officiële duels speelde in de hoofdmacht van zijn club São Paulo. Het prijskaartje van de jonge vleugelaanvaller bedraagt een slordige vijftien miljoen euro. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou lang hebben onderhandeld met São Paulo, dat uiteindelijk overstag ging, vooral omdat de Braziliaanse grootmacht een flinke schuld heeft.

Of Neres per direct in aanmerking komt voor een basisplaats bij Ajax, is onduidelijk. De kans is groot dat hij van trainer Peter Bosz weken, misschien zelfs maanden de tijd krijgt om te acclimatiseren in de Arena. Met Amin Younes, Vaclav Cerny, Bertrand Traoré en Justin Kluivert heeft Bosz momenteel vier vleugelaanvallers tot zijn beschikking. Anwar El Ghazi verkast dinsdag vrijwel zeker naar Lille. 

Check hier een aantal beelden van Neres, die maandagavond nog een wedstrijd speelde voor Brazilië onder 19

Update 09.29: Het wordt nog heel veel werk voor Ajax om de transfer van David Neres af te ronden. Pas dinsdagavond wordt er witte rook verwacht. "Alle documenten kunnen dinsdag pas vanaf 15.00 uur in orde worden gemaakt en we hopen de deal rond 20.00 uur, 21.00 uur af te ronden", zegt Revien Kanhai van Forza Sports Group tegen De Telegraaf.

Er is een mondeling akkoord tussen Ajax en Sao Paulo en Ajax en de spelers. "Maar het afronden van het papierwerk wordt door de tijdsverschillen met Brazilië en Ecuador, waar David momenteel met Brazilië onder 20 aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap deelneemt, nog een hele klus", aldus Kanhai.

Update 20:28 uur: Ajax gaat erin slagen om de transfer van David Neres op tijd af te ronden. Alle getekende documenten zijn in de Arena gearriveerd, zo meldt De Telegraaf. Alleen de KNVB moet nu nog akkoord geven. 

Update 21:47 uur: De deal is helemaal rond, zo meldt De Telegraaf. Al het papierwerk is getekend en de KNVB heeft goedkeuring gegeven. David Neres zal voor 4,5 jaar tekenen.