Update: Wildschut krijgt zin met last minute-transfer van 8 miljoen

Update: Wildschut krijgt zin met last minute-transfer van 8 miljoen

01-02-2017 00:10
19

Yanic Wildschut gaat op deadlineday zijn gewenste transfer krijgen. De 25-jarige aanvaller diende deze week een transferverzoek bij Wigan Athletic in en stapt nu over naar Norwich City.

Dat meldt Sky Sports dinsdag. The Canaries tasten diep in de buidel voor de ex-speler van VVV-Venlo, die ruim 8 miljoen euro gaat opbrengen. Alleen de medische keuring scheidt Wildschut nog van Norwich City, waar hij naar alle waarschijnlijkheid ploeggenoot wordt van Mitchell Dijks. Die transfer moet ook nog bevestigd worden.

Wildschut drong deze week, tot onvrede van Wigan, aan op een vertrek. "We hebben veel vertrouwen getoond in Yanic toen we hebben een jaar geleden overnamen", foeterde voorzitter David Sharpe. "Hij heeft duidelijk geprofiteerd van zijn tijd bij onze club en daarom is zijn transferverzoek ongepast, zeer teleurstellend en bovendien slecht getimed."

Derby County was eveneens geïnteresseerd in Wildschut, maar tast mis. Norwich City is de nummer acht van het Championship, terwijl Wigan 22ste staat.

Update 00:10 uur: Wildschut heeft vlák voor de deadline zijn gewenste transfer kunnen maken, zo meldt zijn managementbureau SEG. De buitenspeler verkast naar Norwich City, dat eerder op de avond al Mitchell Dijks vastlegde.