Update: Groningen niet te 'vermurwen' na derde aanbieding uit het Championship

Update: Groningen niet te 'vermurwen' na derde aanbieding uit het Championship

31-01-2017 17:30
8

FC Groningen heeft in de afgelopen week meerdere biedingen op aanvaller Mimoun Mahi afgewezen. De topscorer staat in de nadrukkelijke belangstelling van een Engelse club, schrijft Hans Nijland dinsdag op de website van de Eredivisie-formatie. De algemeen directeur 'weet nog niet hoe het verhaal gaat aflopen'. Hans Hateboer lijkt zijn laatste wedstrijd voor Groningen ondertussen gespeeld te hebben. 

'De laatste dagen van het transferwindow zijn turbulent. Afgelopen zaterdag kregen we vanuit Engeland een serieus bod binnen op Mahi. Dat bod hebben wij naast ons neergelegd, te meer daar wij ons eerst wilden focussen op de derby met Heerenveen. Het bod op Mahi werd daarna verhoogd, maar ook dat hebben we niet geaccepteerd', steekt Nijland van wal. 

'Vannacht kwam een derde bieding van de betreffende Engelse club bij ons binnen', vervolgt hij. 'Er is ons veel aan gelegen Mahi bij FC Groningen te houden, maar een ieder zal begrijpen dat er ergens een financiële grens ligt die wij niet meer kunnen negeren. Op dit moment is absoluut nog niet aan te geven hoe dit verhaal zal aflopen. Hoe dan ook zal dat vandaag wel duidelijk worden, want het transferwindow sluit immers om middernacht'. Mahi (22) maakte dit seizoen acht competitiegoals namens Groningen. 

Hateboer
Ook rond rechtsback Hateboer zijn er ontwikkelingen. 'Hij is vanochtend (dinsdag) naar Italië gevlogen om zich te oriënteren bij Atalanta Bergamo. De Italianen meldden zich gisteren bij ons met een concreet bod. Wij hebben al een tijd terug aangegeven dat het onze voorkeur had Hateboer deze transferwindow te verkopen, omdat hij aan het einde van dit seizoen transfervrij de deur uit zou lopen omdat hij zijn aflopende contract niet wenste te verlengen. Dat scenario was en is voor ons niet wenselijk.'

'Daarnaast heeft Hateboer zelf de nadrukkelijke wens uitgesproken deze stap naar Italië te willen maken', vervolgt Nijland. 'In overleg met de technische staf zijn wij de mening toegedaan, dat we zijn vertrek intern kunnen oplossen.'

Update 17.30 uur: FC Groningen heeft de biedingen op Mimoun Mahi van een Engelse club uit het Championship naast zich neergelegd. Sinds vrijdag was er serieuze interesse voor de clubtopscorer, maar ook een derde, verhoogd bod uit Engeland kon de Trots van het Noorden niet vermurwen. Hateboer heeft zijn transfer naar Atalanta Bergamo inmiddels afgerond.