Moyes: 'Ik ben teleurgesteld, omdat ik Patrick een heel goede speler vind'

Moyes: 'Ik ben teleurgesteld, omdat ik Patrick een heel goede speler vind'

31-01-2017 16:56
1

David Moyes weigert kritiek te leveren op Patrick van Aanholt. De 26-jarige linksback diende een transferverzoek in om een vertrek naar Crystal Palace te bewerkstelligen.

"Ik wist dat hij weg wilde", vertelt Moyes aan The Chronicle. "We hebben een goede aanbieding gekregen. Dat maakte het voor mij een stuk makkelijker om hem te laten gaan." De Nederlander levert Sunderland naar verluidt zestien miljoen euro op. Volgens Moyes waren er geen problemen tussen de twee. "Hij is een vriendelijke jongen, ik had geen problemen met hem."

"Ik ben alleen teleurgesteld, omdat ik Patrick een heel goede speler vind", vervolgt Moyes. "Maar er waren verscheidene redenen om hem toch te verkopen." De manager van The Black Cats doelt op de moeizame financiële situatie van de club. Door het vertrek van Van Aanholt kon de hekkensluiter van de Premier League zelf de markt op. "Ik voelde dat ik iets moest doen."

Sunderland haalde met het vrijgekomen budget Bryan Oviedo en Darron Gibson op bij het Everton van manager Ronald Koeman.