De Jong neemt ervaren verdediger transfervrij over van NAC: Ik ben erg blij

De Jong neemt ervaren verdediger transfervrij over van NAC: "Ik ben erg blij"

31-01-2017 18:02
7

De Graafschap heeft zich op de valreep versterkt met een nieuwe verdediger. Kevin van Diermen (27) komt transfervrij over van competitiegenoot NAC Breda.

Dat bevestigen beide clubs dinsdagavond via de officiële kanalen. Het NAC-contract van Van Diermen werd dinsdag ontbonden, waardoor De Graafschap hem transfervrij kan overnemen. De oud-speler van Vitesse, Go Ahead Eagles en Excelsior tekent een contract tot de zomer van 2018.

Van Diermen, die ruim 160 wedstrijden betaald voetbal achter zijn naam heeft staan, moet de verdedigende wanorde bij De Graafschap oplossen. "Ik ben erg blij met de komst van Kevin. Hij moet met zijn ervaring voor een stuk rust zorgen in onze laatste lijn", verklaart Henk de Jong, trainer van De Graafschap, op de clubsite.

Op de NAC-website reageert Van Diermen. "Het is vandaag snel gegaan. Dit was uiteindelijk de beste oplossing voor beide partijen. Ik kijk terug op een mooie periode bij NAC en ben trots dat ik hier heb mogen spelen. Ik gun NAC daarom ook het allerbeste en hoop echt dat deze club promoveert."