Haken en ogen aan Zeefuik-transfer: 'Dat risico heel bewust genomen'

Haken en ogen aan Zeefuik-transfer: 'Dat risico heel bewust genomen'

31-01-2017 20:24

Aan de inkomende transfer van Género Zeefuik zit voor FC Emmen het nodige risico. De bonkige spits moet namelijk worden vrijgegeven door zijn vorige werkgever Balikesispor en tot dusver is dat nog niet gebeurd.

Zeefuik was de laatste anderhalf jaar actief in Turkije, maar liet zijn contract afgelopen december ontbinden. Emmen hapte deze maand toe en hoopte Zeefuik aankomende vrijdag en maandag al in te kunnen zetten in de competitieduels met FC Volendam en Almere City FC. Dat wordt een race tegen de klok, want Balikesispor én de Turkse voetbalbond moeten de aanvaller nog vrijgeven.

Emmen-trainer Dick Lukkien gaat er vanuit dat het snel in orde komt. Reageert de Turkse club niet, dan is Zeefuik pas in het ergste geval over dertig dagen inzetbaar. "We zetten er maximale druk op, maar hoe de Turken daar mee om gaan is onzeker", aldus Lukkien tegenover RTV Drenthe. "We vertrouwen erop dat hij snel inzetbaar zal zijn. Uiteraard hopen we vrijdag al, maar anders volgende week. Dat is al vervelend, maar dat risico hebben we heel bewust genomen."