PSV-middenvelder rekent op Premier League: 'Een nieuwe start in Engeland'

PSV-middenvelder rekent op Premier League: 'Een nieuwe start in Engeland'

01-02-2017 07:25
2

Siem de Jong put voor de titelstrijd met PSV moed uit zijn kampioenschappen met concurrent Ajax. De Newcastle United-huurling heeft tevens een advies voor zijn jongere broer Luuk, die in een vormdip verkeert.

De spits maakte de laatste vier maanden slechts één competitietreffer, eind november tegen ADO Den Haag (3-1). "'Ik heb laatst tegen Luuk gezegd dat hij het niet te véél moet compenseren met werklust", reageert Siem in Voetbal International. "Hoe langer de periode zonder doelpunt duurt, hoe meer hij geneigd is op karakter te gaan spelen. Die werklust zit nou eenmaal in zijn karakter, zijn hele leven al. Maar het kost heel veel energie."

Over de titelkansen blijft de 28-jarige middenvelder positief, ondanks de achterstand van acht punten op koploper Feyenoord. "'Bij Ajax heb ik ervaring opgedaan met achtervolgingsraces. Het mentale aspect speelde daarin een belangrijke rol. In die jaren werd dat gevoed door puntenverlies van de clubs die boven Ajax stonden. Dan ontstaat steeds sterker de sfeer dat je het gaat flikken. Je komt in een flow terecht. Zo zie ik dat met PSV nu ook voor me. De strijd is nog lang niet gestreden."

Newcastle United
Aan een langer verblijf bij PSV, denkt De Jong niet. Komende zomer keert hij terug naar Newcastle. "In de zomer zal ik met Benítez gaan praten over mijn vooruitzichten. Dat zal belangrijk worden voor mijn toekomst. Ik heb geen clausule in mijn huurcontract bij PSV over een langer verblijf hier. Het is de bedoeling dat ik volgend seizoen bij Newcastle een nieuwe start in Engeland ga maken. Met veel wedstrijden, in de Premier League."