Breaking news

LIVE: Feyenoord komt langzaam in de wedstrijd, Ajax leidt door goal Gravenberch

De Boer kritisch op 'heerlijk joch' van Ajax: 'Dan doe je het niet goed'

De Boer kritisch op 'heerlijk joch' van Ajax: 'Dan doe je het niet goed'

Gepubliceerd: woensdag 1 februari 2017 om 07:35wo 01-02-2017 om 07:35

Het rendement van Amin Younes (Ajax) en PSV-aanvaller Gastón Pereiro is véél te laag, vindt Ronald de Boer. De columnist van Voetbal International dat vleugelaanvallers van die topclubs die 'contra' spelen - dus met hun rechter- of linkervoet steeds naar binnen komen vanaf de flank - minimaal vijftien keer per seizoen moeten scoren. 

'Bij Ajax is Amin Younes een heerlijk joch, maar hij heeft te weinig rendement. Datzelfde kun je bij PSV zeggen van Pereiro: hij kan echt een geweldige voetballer worden, maar drukt zijn stempel nog steeds niet op het spel. Vooral zijn aandeel in de doelpuntenproductie is te gering', schrijft De Boer.

'Een goede vleugelspits die contra speelt, dus een linksbenige op rechts of een rechtsbenige op links, moet per seizoen minimaal vijftien goals maken. Lukt dat niet, dan doe je het niet goed', gaat de columnist verder. 

'Gezien de schaarste op de vleugels is het mooi dat in Eindhoven Steven Bergwijn zich aandient en bij Ajax Kluivert junior. Want ook in het Nederlands elftal blijft het behelpen. Gelukkig hebben we Arjen Robben nog.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws