Gerbrands wijst op PSV-grenzen na riante deal Ajax: Hoger kunnen we niet gaan

Gerbrands wijst op PSV-grenzen na riante deal Ajax: "Hoger kunnen we niet gaan"

02-02-2017 07:04
81

Waar Ajax op de slotdag van de transferperiode het chequeboekje opende voor een vleugelaanvaller, bleef het bij PSV stil. Ondanks het vertrek van Luciano Narsingh, Florian Jozefzoon en Luiz Beto da Silva, haalden de Eindhovenaren geen vervanger.

PSV wijst op het feit dat Jürgen Locadia op de weg terug is van blessureleed en wil de ontwikkeling van Steven Bergwijn en Gastón Pereiro niet in de weg zitten. Het financiële aspect lijkt evenwel de doorslag te hebben gegeven. "Je ziet dat de prijzen enorm worden opgestuwd door de ontwikkelingen in Engeland en China", reageert Toon Gerbrands in De Telegraaaf.

"Waar je vroeger in landen als Mexico zaken kon doen voor 4 à 5 miljoen euro zijn de prijzen nu richting 10 à 12 miljoen aan het gaan", aldus de algemeen directeur. "Daar beginnen wij niet aan. Dat is niet ons businessmodel. Wij kopen spelers aan voor bedragen tussen de 4 tot 7 miljoen euro en hopen ze verder te ontwikkelen en voor een hoger bedrag te verkopen. Hoger kunnen we niet gaan."

Ajax telde minimaal twaalf miljoen euro neer voor David Neres, maar daar kan PSV niet mee concurreren. "We weten precies wat onze polsstok is en wat we wel en niet kunnen doen voor een verantwoorde bedrijfsvoering."