'Leider' van PSV: Veel zal van Ajax en Feyenoord afhangen

'Leider' van PSV: "Veel zal van Ajax en Feyenoord afhangen"

03-02-2017 07:35
13

Het bleek voor PSV lastig zat om drie punten over te houden aan het duel met Heracles Almelo, maar door een treffer in de slotfase werd er alsnog gewonnen. Dit zijn punten die aan het einde van de rit alles kunnen bepalen, weet Andrès Guardado.

"Soms gebeurt zoiets", zegt de Mexicaan tegen PSV TV. "Wij zijn de eersten die wedstrijd op slot willen zetten, maar soms gaat het anders. Het belangrijkste is dat we steeds weer drie punten pakken. Daar gat het om. We blijven knokken en zitten liever ook niet in angst."

Guardado speelt een belangrijke rol voor PSV, maar weet niet of het predikaat 'leider' terecht is. "Dat weet ik niet. Ja, ik hoop dat jonge spelers zin hebben om dingen van me te leren. Of dat ze mijn speelstijl leuk vinden en mij na willen doen. Ik ben niet een leraar die met ze gaat praten en zegt wat ze moeten doen. Iedereen heeft z'n eigen speelstijl. Maar als ik ze tijdens de trainingen iets kan bijbrengen, doe ik dat."

De middenvelder beseft dat iedere wedstrijd nu een finale is. "Zeker. We mogen nu geen punten meer laten liggen al we kampioen willen worden. Veel zal van Ajax en Feyenoord afhangen. Als we maar blijven winnen en zij punten verliezen, moeten we er klaar voor zijn."