Blind en Cocu nu wèl in contact: bondscoach reist af naar Eindhoven voor gesprek

Blind en Cocu nu wèl in contact: bondscoach reist af naar Eindhoven voor gesprek

03-02-2017 07:55
14

Bondscoach Danny Blind bracht donderdag een bezoekje aan De Herdgang. De reden? Hij besprak met de technische staf van PSV de vorm van potentiële internationals.

Dat weet het Eindhovens Dagblad. Blind sprak ook met trainer Phillip Cocu. Het contact met PSV lijkt in ieder geval een stuk verbeterd. In oktober 2015 werd bekend dat Cocu en Blind telefonisch geen contact met elkaar konden. Blind had namelijk wèl contact met toenmalig Ajax-trainer Frank de Boer en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Dat ging toen ook over de vorm van potentiële internationals. 

Nu was het contact er tussen de bondscoach en de PSV-keuzeheer er wel. Tijdens het gesprek zal ongetwijfeld de rollen van diverse PSV'ers besproken zijn. Jeroen Zoet is weer kandidaat om eerste doelman te worden nu Maarten Stekelenburg gepasseerd is bij Everton en ook Jetro Willems laat weer zien wat hij kan. Voor Joshua Brenet lijkt er voorlopig geen Oranje-plek in te zitten, omdat hij gepasseerd is.

Marco van Ginkel en Davy Pröpper hoeven zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over hun Oranje-rol. Jorrit Hendrix wel. De middenvelder speelt niet meer in Eindhoven en lijkt net als Brenet ook voor de komende duels gepasseerd te gaan worden. Oranje speelt eind maart een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.