Breaking news

Willem II neemt 'moeilijk besluit' en breekt met Koster: 'Doodzonde en spijtig'

Bizarre soap in La Liga kent vervolg na breuk binnen dag: 'Publiekelijk gelyncht'

Bizarre soap in La Liga kent vervolg na breuk binnen dag: 'Publiekelijk gelyncht'

Gepubliceerd: vrijdag 3 februari 2017 om 07:45vr 03-02-2017 om 07:45

De voltallige selectie van Real Betis staat vierkant achter Roman Zozulya. De speler werd publiekelijk aan de schandpaal genageld bij zijn overstap naar Rayo Vallecano. Fans van die club protesteerden tegen de speler, die extreemrechts zou zijn.

Bij zijn eerste kennismaking met Betis droeg Zozulya naar verluidt een t-shirt dat voor de extreemrechtste ideologie staat. Vallecano nam vervolgens afscheid van Zozulya, die terugkeerde bij Betis. Daar staat de spelersgroep letterlijk als één blok achter de 27-jarige speler uit Oekraïne. Op een persconferentie spreekt aanvoerder Joaquin Sanchez namens de voltallige groep.

De spelersgroep staat achter Sanchez, terwijl hij het woord neemt. "We zijn hier om onze verontwaardiging uit te spreken over de situatie rond onze ploeggenoot Roman Zozulya", aldus de aanvoerder. "Een speler die zich zowel op professioneel als persoonlijk vlak foutloos en dus keurig heeft gedragen, is publiekelijk gelyncht."

"We veroordelen de manier waarop hij is behandeld, vanwege een vals nieuwsbericht over het t-shirt dat hij droeg toen hij in Sevilla aankwam. We weten dat de spelersvakbond AFE onderzoek gaat doen naar deze zaak, zodat hij weer kan werken onder normale omstandigheden. We zijn allemaal Zozulya", aldus Sanchez.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws