Hij was heel open, kwam bij ons zitten om over voetbal te praten

"Hij was heel open, kwam bij ons zitten om over voetbal te praten"

03-02-2017 08:40
1

Voor Brian van Loo en Peter Reekers was het een kans die ze niet konden laten liggen: twee dagen meekijken in de keuken van Arsenal. Het waren inspirerende momenten.

"Ik volg de opleiding goalkeeper coach/UEFA A",  zegt Van Loo, in Almelo keeperstrainer en assistent van Reekers bij het tweede elftal, tegen TC Tubantia. "We mochten op stage in het buitenland, dat werd Arsenal. Dat is uniek, daar kom je bijna niet binnen. Het leek Peter ook geweldig, dus we zijn met z'n tweeën gegaan. We gingen erheen om de keepersopleiding te bekijken en om te zien wat werken in het buitenland inhoudt. Dat is nogal wat, het begint al bij de andere cultuur. De Engelsen zijn conservatief, zij hebben het voetbal uitgevonden en staan niet zo open voor veranderingen. Een Engelse keeper wordt opgeleid om de bal tegen te houden weg te trappen."

Van Loo richtte zich vooral op het keepersgedeelte. Reekers keek zijn ogen uit op het nieuwe jeugdcomplex van Arsenal. Daar zag hij een veld liggen dat exact een kopie is van de grasmat in het Emirates Stadion, ook met het rode kunstgras. "Zodat de jeugd vast kan wennen, geweldig. Ik heb een wedstrijd gekeken van Arsenal onder 15", aldus Reekers. "Freddie Ljungberg is trainer van dat team. Hij is een clubicoon, bijzonder om hem te ontmoeten. Hij was heel open, kwam bij ons zitten om over voetbal te praten. Alles ademt daar voetbal."