Stam: 'Net toen ik met Van der Vaart zou spreken, tekende hij daar...'

Stam: 'Net toen ik met Van der Vaart zou spreken, tekende hij daar...'

03-02-2017 09:11
7

Jaap Stam staat er goed op als manager van Reading. De voormalig topverdediger haalde Joey van den Berg naar Engeland, ziet Roy Beerens als belangrijke schakel en wilde zelfs in gesprek met Rafael van der Vaart. Maar Brandley Kuwas in Oranje? Nee.

"Toen ik las dat Brandley Kuwas van Heracles op de radar stond van het Nederlands elftal moest ik wel even lachen", begint Stam in Helden Magazine. "Dan hebben ze in Zeist dit seizoen Roy (Beerens, red.) blijkbaar niet gevolgd. Kom op, zeg!" Niet alleen Beerens is belangrijk voor Stam en Reading. Ook Van den Berg is dat en dat verrast Stam niet. "Ik was juist verrast dat Joey weg kon."

"Joey is een goudeerlijke gozer, die zegt gewoon wat hij vindt, tegen iedereen. Dan krijg je vaak een stempel. Met zijn voetbalkwaliteiten kan hij in Nederland in de top mee, daar ben ik van overtuigd", aldus Stam, die ook met Van der Vaart om tafel wilde. "De zaakwaarnemer van Rafael had gebeld met Brian Tevreden", wijst de manager naar de technisch directeur van Reading.

"Ik was verrast dat Rafael in het Championship wilde spelen, maar zag zeker kansen. Ik wilde wel weten hoe fit hij was, maar ook hoe hijzelf zijn invulling zag binnen de club. Daar hebben we intern over gesproken en net toen ik met Raf zou spreken, tekende hij in Denemarken bij FC Midtjylland. In de pers is gesuggereerd dat ik gezegd had dat Rafael altijd geblesseerd was. Klopt niet", aldus Stam.