Bosz: Het verschil tussen het Nederlands elftal en Feyenoord is groot

Bosz: "Het verschil tussen het Nederlands elftal en Feyenoord is groot"

03-02-2017 15:15
13

Peter Bosz is dik tevreden over Daley Sinkgraven. De 21-jarige Ajacied is na het vertrek van Mitchell Dijks naar Norwich City nog zekerder van zijn plek als linksback.

Bosz prijst de rol van Sinkgraven, die op links de juiste afstemming moet vinden met aanvaller Amin Younes. "Daley en Younes staan samen op links, waarbij Younes veel naar binnen trekt. Dan komt er ruimte open op links en we proberen Daley meer in zijn kracht te zetten. Met die afstemming ben je constant bezig", zegt de trainer tegen Ajax Life.

Dat er met Sinkgraven een 'voetballende' back in de basis staat, is volgens Bosz geen toeval. "Daley is een uitstekende speler in kleine ruimtes. Over het algemeen speelt hij ballen naar dezelfde kleur, dan help je het middenveld al. Als je de bal dan ook nog eens inspeelt op het goede been, help je het middenveld nog meer."

"Dan wordt het gemakkelijker voor je medespelers. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren", aldus Bosz. "Als je met heel goede spelers voetbalt, lijkt het alsof je zelf ook beter bent. Het verschil tussen het Nederlands elftal en Feyenoord is groot. Ballen op de juiste snelheid, nacoachen. Dat maakt het allemaal gemakkelijker."