Tegenvaller voor Bosz en Jong Ajax: verdediger loopt bovenbeenblessure op

Tegenvaller voor Bosz en Jong Ajax: verdediger loopt bovenbeenblessure op

03-02-2017 17:56
2

Matthijs de Ligt staat momenteel buitenspel met een bovenbeenblesure, meldt Ajax. De zeventienjarige verdediger komt daardoor niet in actie in het Jupiler League-duel van de beloften met RKC Waalwijk, vrijdagavond op De Toekomst.

De Ligt miste door dezelfde kwetsuur ook al de laatste wedstrijd van Jong Ajax tegen Almere City FC (6-3) maandag. Hoelang hij precies is uitgeschakeld, maken de Amsterdammers niet bekend. De absentie van De Ligt is ook voor Ajax 1-trainer Peter Bosz een tegenvaller. Hij kan de mandekker, die onder meer tegen FC Utrecht nog inviel, niet opnemen in zijn wedstrijdselectie voor het treffen met Roda JC.

Ajax heeft bij de UEFA ook zijn spelerslijst voor de knock-outfase van de Europa League ingediend. David Neres, Norbert Alblas, Peter Leeuwenburgh, Jeffrey de Lange en Justin Kluivert zijn toegevoegd aan de lijst, terwijl Thulani Serero verder in de vergetelheid raakt. De Zuid-Afrikaan is geschrapt van het formulier, valt te zien op de website van de Europese voetbalbond.