Sparta heeft 'goud' in handen: 'Hij is van het niveau van top Eredivisie'

Sparta heeft 'goud' in handen: 'Hij is van het niveau van top Eredivisie'

04-02-2017 08:45
4

Sparta kan veel plezier beleven aan Jerson Cabral, mits hij zijn niveau in zijn tijd bij Feyenoord en FC Twente haalt. Vertrouwen lijkt daarbij het juiste recept, want Ronald Koeman en René Hake haalden het beste bij hem naar boven.

"Jerson is van het niveau van de top van de Eredivisie", zegt Jordens Peters, oud-ploeggenoot bij Willem II, in het Algemeen Dagblad. "En is ook nog eens een leuk ventje. Als hij weer zijn Feyenoord- of FC Twente-niveau haalt, heeft Sparta goud in handen."

Cabral doet alvast een belofte. "Ik weet zeker dat ze bij Sparta weer de oude Jerson gaan zien. Kijk, ik vind het moeilijk om aan te geven waar die grilligheid vandaan komt. Misschien wel omdat ups-and-downs bij het leven horen. Maar echt, ik voel me nu supergoed."

De 26-jarige aanvaller voelt daarnaast het vertrouwen van Sparta-trainer Alex Pastoor. "Als B-speler van Feyenoord haalde hij me soms al naar het tweede elftal. En toen ik de trainer een tijd terug tegenkwam bij De Tafel van Kees gaf hij nog eens aan hoe goed hij me vindt. Sparta voelt gewoon fijn na een periode bij Bastia, waar ik van de trainer amper kansen kreeg."