Update: Heerenveen laat middenvelder op huurbasis vertrekken: 'Beste oplossing'

Update: Heerenveen laat middenvelder op huurbasis vertrekken: 'Beste oplossing'

04-02-2017 12:42
4

De Zweedse krant Afton Bladet weet het zeker: Simon Thern vertrekt bij sc Heerenveen. De 24-jarige middenvelder verkast op huurbasis naar AIK. Waarschijnlijk wordt de deal zaterdag wereldkundig gemaakt. 

De afgelopen weken gonsde het van de geruchten rond Thern, die dit seizoen amper aan spelen toekomt bij de nummer vier van de Eredivisie. Onder meer PEC Zwolle, NEC en FC Utrecht werden gelinkt aan de Zweed. Eind januari zei Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen, dat Thern het seizoen gewoon afmaakt in Friesland. 

Afton Bladet heeft andere informatie. In Zweden is de transfermarkt nog open tot 31 maart en AIK, dat vorig seizoen op de tweede plek eindigde op de ranglijst, wil de selectie graag versterken met Thern. De verwachting is dat hij voor een jaar gehuurd wordt van Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion ligt de tweevoudig international vast tot de zomer van 2018. 

Update 12.42 uur: Simon Thern speelt de rest van het seizoen voor AIK, bevestigt sc Heerenveen. De 24-jarige middenvelder had in Friesland geen basisplaats. "We denken dat dit op dit moment de beste oplossing is om aan spelen toe te komen. Simon kende een goede beginperiode, maar na zijn blessure kwam hij niet of nauwelijks aan spelen toe omdat het team zich doorontwikkelde", zegt technisch manager Gerry Hamstra.