Cerny in mineur: 'Het was dé kans om mezelf te laten zien bij Ajax'

Cerny in mineur: 'Het was dé kans om mezelf te laten zien bij Ajax'

04-02-2017 14:19
5

Extra zuur voor Vaclav Cerny: door de afwezigheid van Bertrand Traoré en de situatie rond Anwar El Ghazi lagen er de afgelopen weken voldoende kansen om speeltijd te maken in het eerste elftal, maar door een rugblessure was de vleugelaanvaller lang uit de roulatie. Ondertussen zag Cerny hoe Justin Kluivert wél zijn kans greep. 

"Het is wel balen. Het was de kans om mezelf te laten zien en minuten te maken. Justin doet het goed. Ik gun het hem om zo door te gaan. Een concurrent erbij, zo hoort het", aldus Cerny (19) via de officiële kanalen van Ajax

Waarom hij een basisplaats verdient onder trainer Peter Bosz? "We zijn allemaal anders. Iedereen heeft iets beters of iets wat minder is. Ik denk dat ik de concurrentie aankan. Uiteindelijk ligt het aan de trainer, maar ik zou niet weten waarom ik wel en een ander niet moet spelen. Ik geloof er zeker nog in, anders heeft het geen zin. Ik wil nu belangrijk worden, meer minuten maken en uiteindelijk kampioen worden."

Vrijdagavond ging het overigens wéér mis voor de jonge Tsjech. Tijdens het thuisduel met RKC Waalwijk moest Cerny per brancard het veld verlaten.