Update: 'Ontevreden Ajax-huurling mag zich weer melden bij selectie'

Update: 'Ontevreden Ajax-huurling mag zich weer melden bij selectie'

06-02-2017 17:52
7

Leeroy Owusu zat zaterdagavond niet in de wedstrijdselectie van Excelsior voor het uitduel met FC Groningen. De huurling van Ajax valt vanwege zijn 'gedrag en houding' niet in de smaak bij de technische staf van de Rotterdammers.

"Het heeft te maken met zijn gedrag en houding", vertelt trainer Mitchell van der Gaag aan het Algemeen Dagblad. "Wat er nu verder gaat gebeuren weet ik nog niet. Daar wordt over gesproken." Of het een optie is om de huurovereenkomst te vernietingen, liet Van der Gaag in het midden.

Over zijn kwaliteiten heeft Van der Gaag niets te klagen. Het gaat hem om de instelling. "Zijn spelerskwaliteiten zijn duidelijk. Als we puur daarnaar kijken willen we hem graag houden en vinden we hem belangrijk, ook als hij niet speelt. Dat hebben we hem ook gezegd. Maar zeker in de fase waarin we nu zitten, is gedrag en houding ook heel belangrijk."

Update 6/2 17.52: Van der Gaag heeft besloten om Owusu weer bij te selectie te halen. Dat is het resultaat van een gesprek tussen de twee Excelsior-mannen, zo weet Voetbal International. Owusu ontbrak zaterdagavond bij Excelsior toen het op bezoek ging bij FC Groningen (1-1).