Eén kunstgrasmat minder in Eredivisie: club kiest voor hybride ondergrond

Eén kunstgrasmat minder in Eredivisie: club kiest voor hybride ondergrond

05-02-2017 19:47
14

De kunstgrasmat in het stadion van Roda JC is waarschijnlijk op korte termijn verleden tijd. De club wil de mat zo snel mogelijk inruilen voor hybride gras.

Dat laat algemeen directeur Wim Collard van Roda JC zondag weten aan het Algemeen Dagblad. Hybride gras is een combinatie van natuurgras (90 procent) en kunstgras (10 procent). De huidige kunstgrasmat ligt er pas sinds 2014 in. Het leggen van een nieuwe ondergrond duurt acht weken.

Roda is inmiddels met de gemeente Kerkrade in gesprek over een nieuwe ondergrond in het Parkstad Limburg Stadion. De gemeente Kerkrade is eigenaar van het onderkomen. De club wil de plannen het liefst zo snel mogelijk doorvoeren, maar de mat kan in principe pas na het seizoen, in de zomer, vervangen worden.

Bijkomend probleem is het Wereld Muziek Concours, dat vierjaarlijks plaatsvindt in Kerkrade en drie weken duurt. De hybride grasmat kan alleen gelegd worden als Roda zich veilig speelt in de reguliere competitie en niet hoeft mee te doen aan de nacompetitie. Ook directe degradatie is een optie, maar daar wil niemand bij Roda aan.