'Dolberg brengt al maanden te weinig, alleen tegen, met alle respect, Beugelsdijk'

'Dolberg brengt al maanden te weinig, alleen tegen, met alle respect, Beugelsdijk'

06-02-2017 12:45
70

Kasper Dolberg brengt te weinig in de spits van Ajax. Dat stelt Wim Kieft, die de negentienjarige sensatie van de eerste seizoenshelft te passief vindt.

"Ik vind dat Dolberg echt te weinig brengt. Dat is al maanden zo", oordeelt Kieft bij Rondo. "Vorige week tegen Beugelsdijk, met alle respect - of niet met alle respect, kon hij dan weer wat laten zien. Maar ik mis bij hem gewoon een bepaalde agressiviteit, felheid en wil om duels te winnen."

"Natuurlijk heeft Dolberg heel veel kwaliteiten. Dat zie ik ook wel", vervolgt de oud-spits. "Maar ik zie het soms ook hele wedstrijden niet. Dan kun je wel zeggen: hij is jong. Maar we zijn allemaal jong geweest. Bij Van Basten zag ik bijvoorbeeld altijd weer die flits in een wedstrijd. Dolberg komt gewoon niet aan de bal en dat is te weinig voor een spits. Hij wint momenteel bijna geen duel."

Dolberg scoorde vorige week tegen ADO Den Haag eindelijk weer voor Ajax en staat in zijn eerste seizoen op negen competitiedoelpunten in twintig optredens. Met de jonge Deen in de basis won Ajax zondag met 0-2 van Roda JC.