Grote omslag voor Jozefzoon: Toen moest ik er vanaf met kramp in beide benen

Grote omslag voor Jozefzoon: "Toen moest ik er vanaf met kramp in beide benen"

Gepubliceerd: maandag 6 februari 2017 om 13:08ma 06-02-2017 om 13:08

Florian Jozefzoon heeft het naar zijn zin in Engeland, al is het ook wennen. De oud-speler van PSV vertrok in januari naar Championship-club Brentford FC om meer aan spelen toe te komen. 

Jozefzoon speelde zondag met Brentford tegen Brighton and Hove Albion, de nummer twee van het Championship. De aanvaller verliet het veld na 69 minuten, bij een 2-0 voorsprong. "We speelden hartstikke goed en bepaalden de wedstrijd", aldus Jozefzoon op de clubsite. "Met mijn diepgang kon ik voor veel gevaar zorgen. Bij de stand van 2-0 misten we nog een strafschop en in de slotfase ging het helemaal mis. Brighton kwam terug tot 2-2, in de 94e minuut kwamen we toch weer op voorsprong, maar in de 97e minuut gaven we toch weer de overwinning weg."

De overstap van bankzitter in de Eredivisie naar basisspeler op het tweede niveau in Engeland gaat volgens Jozefzoon niet zonder slag of stoot. "Er wordt hier heel direct gevoetbald en in een enorm tempo. Dat vergt veel van je fysieke gesteldheid. In mijn eerste wedstrijd moest ik er in de 71e minuut vanaf met kramp in beide benen. Ditmaal ging het alweer beter. Ik heb nog net niet genoeg inhoud om de negentig minuten vol te maken, maar daar zit ik niet ver meer vanaf", aldus de aanvaller. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws