'Chinese club van Witsel en Pato pakt door: 50 miljoen voor assistkoning'

'Chinese club van Witsel en Pato pakt door: 50 miljoen voor assistkoning'

06-02-2017 15:02

In navolging van de Premier League krijgen ook clubs uit de Serie A last van de Chinese koopdrift. Tianjin Quanjian heeft het naar verluidt gemunt op Felipe Anderson van SS Lazio.

Anderson staat al jaren onder contract in Rome, werd onder meer gelinkt aan Manchester United, maar kan in februari de overstap naar China maken. Dat meldt Tuttomercatoweb maandag. Tianjin Quanjian, de club van trainer Fabio Cannavaro, is bereid om liefst vijftig miljoen euro voor de Braziliaanse vleugelaanvaller te betalen. Axel Witsel en Alexandre Pato maakten al de overstap naar de club.

De kans is groot dat Lazio een dergelijke aanbieding accepteert, maar stelt wel eisen. Anderson mag pas in de zomer vertrekken. Het is onbekend of Tianjin Quanjian dat ziet zitten. De Chinese club probeerde het eerder bij Diego Costa (Chelsea), Nikola Kalinic (Fiorentina), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) en Islam Slimani (Leicester City) en hoopt nu dus op Anderson. De aanvaller leverde dit seizoen al tien assists in 23 optredens.

Lees ook: 'Juventus stuurt overbodige Braziliaan voor 10 miljoen euro naar China'