Mertens niet te stoppen als vervanger van Milik: 'Verdienen het om te spelen'

Mertens niet te stoppen als vervanger van Milik: 'Verdienen het om te spelen'

06-02-2017 21:22
5

Dries Mertens maakt momenteel furore bij Napoli. De oud-speler van PSV en FC Utrecht scoorde afgelopen weekend liefst drie keer tijdens de zevenklapper tegen Bologna (7-1). Trainer Maurizio Sarri is vol lof over zijn pupil.

Mertens speelt sinds de blessure van Arek Milik als diepe spits. Dat levert de ene na de andere goal op. Met zestien treffers is de 29-jarige Belg topscorer van de Serie A. "Mertens geniet van zijn nieuwe rol, dat kun je zien. Hij speelt met enthousiasme en dat betaalt zich uit", aldus Sarri tegenover Nu

Mertens vormt momenteel een voorhoede met José Callejon en Lorenzo Insigne. Wie wordt er geslachtofferd als Milik straks weer terug is? "We zullen zien. Op dit moment verdienen Callejon, Mertens en Insigne het om te spelen, maar dat wil niet zeggen dat ik niets verander. Mertens heeft al op verschillende posities gespeeld, maar voor nu moet hij vooral zo doorgaan", blijft Sarri geheimzinnig. 

Contract
Ondertussen steggelt Mertens nog altijd met Napoli over een nieuw contract. Beide partijen moeten het nog eens worden over een ontsnappingsclausule. De huidige verbintenis van de dribbelaar loopt medio 2018 af.