Update: KNVB laat rode kaart Manu staan en doet Go Ahead toezegging

Update: KNVB laat rode kaart Manu staan en doet Go Ahead toezegging

09-02-2017 09:24
35

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt is niet blij met de wijze waarop de KNVB omspringt met de nasleep van de rode kaart die Elvis Manu afgelopen zaterdag incasseerde. De aanvaller kreeg tijdens het uitduel met NEC twee keer geel; de tweede prent die arbiter Björn Kuipers trok was zeer discutabel. 

Omdat Manu twee keer geel kreeg - en niet direct rood - kan Go Ahead niet in beroep gaan tegen de schorsing die Manu opgelegd kreeg. Heel Nederland zag dat de rode kaart voor de dribbelaar onterecht was. Kuipers trok geel, omdat Manu een schwalbe zou hebben gemaakt, maar het was duidelijk dat daar géén sprake van was.

Wedden

Meer odds

Lugt ging in gesprek met de KNVB, vertelt hij aan Voetbal International. "Maar zij kunnen niets doen omdat deze gekke regel vervalt in een tweetal internationale regels. Het komt terug in de Laws of the Game van de IFAB, de instantie die over de spelregels gaat en in de disciplinary code van de FIFA."

"Daar zijn we ontstemd over, want de belangen zijn in deze fase van de competitie erg groot. Wij hadden Elvis Manu tegen ADO erg goed kunnen gebruiken", vervolgt de preses. "Maar scheidsrechters maken fouten, dat hoort erbij. Aan de andere kant had het Kuipers gesierd als hij na het duel zijn fout had toegegeven."

Update 9/2 9.24: Het beroep van Go Ahead Eagles tegen de tweede gele kaart voor Elvis Manu vindt geen gehoor. Edwin Lugt, voorzitter van de Eredivisie-hekkensluiter, meldt donderdag op Twitter dat de schorsing blijft staan. De KNVB belooft wel het onderwerp in te brengen bij de adviescommissie tuchtrecht. Mogelijk worden de regels gewijzigd.