Geëmotioneerde Petrovic neemt afscheid van ADO-selectie: 'Lang getwijfeld'

Geëmotioneerde Petrovic neemt afscheid van ADO-selectie: 'Lang getwijfeld'

07-02-2017 15:50
13

De spelersgroep van ADO Den Haag heeft het vertrek van Zeljko Petrovic absoluut niet zien aankomen. Aanvoerder Aaron Meijers vertelt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dinsdagochtend maakte ADO het ontslag van de Montenegrijnse coach wereldkundig. 

"Je weet dat dit gezien de slechte resultaten kan gebeuren, maar ik had het nu niet zien aankomen", aldus Meijers. "Ik had verwacht dat het over de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles heen getild zou worden. Ik denk dat de club lang heeft getwijfeld over deze beslissing.’"

Op dinsdagochtend werd de ADO-selectie toegesproken door directeur Mattijs Manders en manager voetbalzaken Jeffrey van As. "Ik dacht dat we gewoon een speech zouden krijgen. Maar toen werd ons gezegd dat Petrovic werd ontslagen. Volgens mij had niemand dat verwacht. De trainer heeft ons daarna succes gewenst. Hij was geëmotioneerd, maar het leek of hij het wel begreep."

Meijers vindt het wrang dat Petrovic het slachtoffer is geworden van de onthutsende ADO-resultaten van de laatste maanden. "Wij zijn ook schuldig. We hebben met zijn allen gefaald. De spelersgroep moet nu opstaan. Dat had al veel eerder moeten gebeuren."