Ajax informeerde in januari naar oud-Feyenoorder: 'Kan niet, punt uit'

Ajax informeerde in januari naar oud-Feyenoorder: 'Kan niet, punt uit'

08-02-2017 07:07
23

Ook Ajax heeft afgelopen maand geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Jean-Paul Boëtius. De vleugelaanvaller vertelt dat in een interview met Voetbal International. Boëtius zat op een dood spoor bij FC Basel en werd uiteindelijk verhuurd aan RC Genk. 

Meerdere clubs lonkten naar de voormalig Feyenoord-speler. "Ajax heeft heel even gespeeld in de sfeer van informeren, maar toen al heb ik gezegd dat het voor mij geen optie zou zijn. Ik kan daar gewoon niet naartoe. Punt uit. Ik ga liever naar een mooie club dan naar een grote club", aldus Böetius (22) in het weekblad. 

"PSV had ik wel zien zitten, maar dat werd niks. Toch te veel twijfels of ik wel fit genoeg was en meteen inzetbaar zou zijn. Zo ging dat met meer clubs. Steeds kreeg ik weer de vraag: ben je fit en direct inzetbaar? Ik zei ja, maar dan is het mijn woord tegen hun gevoel."

Uiteindelijk werd het dus België. "Racing Genk durfde het aan, ook door het feit dat ze Leon Bailey kwijtraakten en wat moesten. En dan moet je mazzel hebben dat er een trainer zit die jou goed kent en het wel aandurft."