Feyenoord laat zich niet gek maken: 'Welke druk? Dat hoort erbij'

Feyenoord laat zich niet gek maken: 'Welke druk? Dat hoort erbij'

08-02-2017 12:57
8

Terence Kongolo laat zich met Feyenoord niet afleiden door de druk die de titelrace met zich meebrengt. De verdediger vindt dat zijn ploeg volwassen reageert op de tegenslagen die het dit seizoen meemaakte.

Feyenoord verdedigt met nog dertien wedstrijden te gaan een voorsprong van vijf punten op Ajax. "Welke druk? Dat hoort er gewoon bij als je wilt voetballen. Dat is iets voor de buitenwereld. Voor ons is het geen onderwerp. Je moet toch gewoon iedere volgende wedstrijd winnen? Het maakt niet uit of de concurrentie wint of niet", vertelt Kongolo aan Voetbal International. "Wij hebben als spelers afgesproken in onze cirkel te blijven."

"We laten ons niet afleiden", vervolgt de stopper. "Het enige wat telt, is zelf de volgende wedstrijd winnen. Wat dat betreft, was die bekerwedstrijd tegen Vitesse een harde les. Als wij denken dat we ook maar even een moment met iets minder focus kunnen spelen, dan kunnen we ook meteen verliezen. Het is hard, omdat je daardoor meteen uit het bekertoernooi ligt, maar laat Arnhem dan maar onze laatste waarschuwing zijn geweest. Drie dagen later hebben we ook direct gereageerd met die 4-0 tegen NEC."