Van Geel sluit terugkeer niet uit: Bij Feyenoord zagen we in hem een type-Pirlo

Van Geel sluit terugkeer niet uit: "Bij Feyenoord zagen we in hem een type-Pirlo"

08-02-2017 19:11
12

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel sluit niet uit dat Ruud Vormer in de toekomst terugkeert naar Rotterdam, al is daar op dit moment geen aanleiding voor. De middenvelder speelt momenteel uitstekend bij Club Brugge en kan woensdag zelfs de Gouden Schoen in België winnen.

Over een mogelijke terugkeer naar Feyenoord zegt Van Geel tegen NUsport: "Dat is altijd lastig, maar het is vaker gebeurd in het voetbal. Hij is een betere speler geworden. Op dit moment hebben wij een aantal hele goede middenvelders en is er geen noodzaak om nog een middenvelder te halen, maar je weet het nooit. We hebben geen spijt dat we hem hebben laten vertrekken, dat kan alleen als je dingen ondoordacht doet."

Van Geel, die bij Feyenoord, Roda JC en AZ met Vormer samenwerkte, verklaart waarom de speler niet is geslaagd in De Kuip. "Bij een grote club als Feyenoord is veel concurrentie", aldus de beledidsbepaler. "Op zijn positie hadden wij met Jordy Clasie een international. Twee jaar lang is Ruud die concurrentie aangegaan. Hij is op en top prof. Alles staat bij hem in het teken van het voetbal. Hij kan zichzelf niets verwijten, maar de echte doorbraak als onomstoten basisspeler is er niet gekomen."

Sinds zijn vertrek naar België is Vormer een andere speler geworden, vindt Van Geel. "Daar is hij absoluut veranderd. Hij speelt meer als box-to-box-middenvelder en is veel allrounder geworden. Bij Feyenoord zagen we een type-Pirlo in hem, maar dan op een ander niveau." Oranje zou een logische vervolgstap zijn. "Als je kampioen wordt in België, dan hoort Oranje de volgende stap te zijn", besluit Van Geel.