Memphis is eindelijk van grote waarde: goal en 'assist' bij grote zege Lyon

08-02-2017 20:46
48

Memphis Depay heeft eindelijk zijn waarde kunnen bewijzen voor Olympique Lyon. Tijdens het duel met AS Nancy (4-0) scoorde de aanvaller zelf en stond hij aan de basis van nog een andere treffer.

Memphis begon op de bank na zijn teleurstellende optreden tegen Saint-Etienne van afgelopen weekend waarvoor hij het cijfer 2 kreeg van L'Equipe. Al na veertig minuten mocht de aanvaller echter invallen, omdat Mathieu Valbuena een minuut na het openen van de score geblesseerd uitviel.

Nadat Nabil Fekir Lyon nog voor rust op 2-0 had gezet, kwam Memphis na rust op stoom. Eerst versierde hij de penalty waar Alexandre Lacazette, ook goed voor twee assists, de 3-0 uit scoorde. Vier minuten later was het Memphis zelf die na een geniale steekpass van Maxime Gonalons door de benen van de keeper schoot en de 4-0 maakte. Het was de eerste treffer van de aanvaller sinds zijn komst van Manchester United afgelopen maand.

Lyon staat nu op de vierde plaats in de Ligue 1 met twaalf punten achterstand op nummer twee en drie Paris Saint-Germain en Nice. Lyon heeft nog wel een wedstrijd tegoed.