De Memphis of Janssen van 2017: zeven potentiële Eredivisie-goudmijnen

De Memphis of Janssen van 2017: zeven potentiële Eredivisie-goudmijnen

09-02-2017 13:00
45

De laatste twee transferzomers in de Eredivisie kenden twee grote deals voor Nederlandse spelers: Memphis Depay verliet PSV in 2015 voor 34 miljoen euro voor Manchester United en voor Vincent Janssen betaalde Tottenham Hotspur in 2016 22 miljoen euro aan AZ. Wie wordt komende zomer de Nederlandse Eredivisie-goudmijn?

Echt uitblinken zoals Memphis en Janssen in hun laatste jaar voor hun transfer deden, doen de onderstaande spelers nog niet. Maar met de op hol geslagen transfermarkt én transfersommen is de kans zeer aannemelijk dat deze zeven Eredivisie-spelers komende zomer in aanmerking gaan komen voor een lucratieve transfer. We leggen de lat op 15 miljoen euro. Welke Nederlandse spelers en dus (toekomstige) Oranje-internationals - op Hakim Ziyech na - hebben de potentie om voor dat bedrag of hoger komende zomer een transfer te gaan maken? Wie wordt dus Memphis of Janssen van 2017?

Davy Klaassen (Ajax)
In tegenstelling tot veel andere belangrijke spelers blijft Klaassen al lang trouw aan de club, maar de middenvelder zal ook op een punt komen dat hij uit Amsterdam wil vertrekken en met zijn (bijna) 24 jaar is komende zomer daar het moment voor. Voor minder dan 15 miljoen euro zal Ajax zeker niet voor een transfer te porren zijn.

Davy Pröpper (PSV)
Zelf zinspeelt de middenvelder soms al op een zomers stapje omhoog en bij een transfer zal PSV bedragen in dezelfde categorie als die van Janssen en Memphis gaan vangen. De vraagprijs van PSV is 25 miljoen euro, wat een flinke financiële klapper zou betekenen.

Ridgeciano Haps (AZ)
Dat Haps een mooie transfer gaat maken is wel een zekerheid, hoeveel dat AZ gaat opleveren hangt sterk af van de ontwikkelingen van de komende maanden. Debuteert Haps in Oranje dan zal zijn vraagprijs automatisch omhoog gaan, daar een international voor buitenlandse clubs veel interessanter is. Kiest Haps voor een binnenlandse transfer, dan zal er waarschijnlijk geen 15 miljoen euro of meer op tafel worden gelegd.

Terence Kongolo (Feyenoord)
Het laatste jaar is het stil rond spelers van Feyenoord, al duikt er iedere transferperiode wel weer een gerucht op over Kongolo. Pas 22 jaar en al jaren een constante factor in de Rotterdamse defensie. Bij een kampioenschap zal Kongolo ook naar een buitenlandse transfer gaan kijken en grote bedragen kunnen dan verwacht worden, al loopt zijn contract na dit seizoen nog maar een jaartje door.

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Nog een Feyenoorder die al een tijd de interesse van clubs wekt en qua type speler ook bijzonder interessant is voor het buitenland. Een opstomende, altijd offensief ingestelde rechtsback die al international is en Europese ervaring heeft. Karsdorp maakt niet zijn meest stabiele seizoen door, maar is met 21 jaar een zeer interessant talent voor de vermogende buitenlandse clubs.

Hakim Ziyech (Ajax)
De geboren Drontenaar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het voor hem een optie is om Ajax alweer na een jaar te verlaten voor een grotere club. Ziyech heeft bewezen de stap hogerop in de Eredivisie moeiteloos te kunnen zetten en dat zal ook buiten de landsgrenzen zijn opgevallen. Ajax betaalde zelf al elf miljoen euro voor Ziyech en zal dus hoog in de boom gaan zitten.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Wat voor Kongolo geldt, geldt ook voor Vilhena. Nog een eenjarig contract na dit seizoen, maar een bijzonder gewild talent dat dit seizoen misschien wel aan zijn beste jaar bezig is. Zijn besluit om te blijven kan sportief goed uitpakken: in plaats van clubs als Sampdoria staan er komende zomer mogelijk wat grotere clubs op de stoep.

Horen spelers als Bart Ramselaar en Jetro Willems ook in dit lijstje en wie mis jij nog? Discussieer mee in de comments!