Tien Jupiler League-spelers met de hoogste transferwaarde

Tien Jupiler League-spelers met de hoogste transferwaarde

10-02-2017 10:30
6

Miljoenenbedragen als bij Vincent Janssen zul je in de Jupiler League natuurlijk niet tegenkomen, maar op het één na hoogste niveau in Nederland aardig wat spelers rond die een behoorlijke transferwaarde vertegenwoordigen, zelfs wanneer de beloftenploegen van Ajax, PSV en FC Utrecht niet meegerekend worden. VoetbalPrimeur zet de tien duurst geschatte spelers op een rijtje.

10. Robbert Schilder (Cambuur Leeuwarden): €500.000
Ooit een veelbelovend talent bij Ajax, maar afgelopen zomer kwam hij ineens zonder club te zitten. Na jarenlang bij Heracles Almelo, NAC en FC Twente een gewaardeerde kracht te zijn geweest, besloot Schilder het een niveautje lager te proberen. Schilder is inmiddels een vaste kracht bij de Leeuwarders die het zelfs geschopt hebben tot de halve finale van de KNVB Beker.

9. Ralf Seuntjens (VVV-Venlo): €500.000
De fysiek sterke spits explodeerde vorig seizoen ineens bij VVV-Venlo. 28 treffers waren ruim voldoende voor De Seun om de topscorerstitel in de Jupiler League op te eisen. Een transfer leek in de maak, maar Seuntjens is ook dit seizoen in De Koel te bewonderen. Seuntjens is dit seizoen een stuk minder productief, maar koerst met VVV wel rechtstreeks op promotie naar de Eredivisie af.

8. Jonathan Opoku (VVV-Venlo): €550.000
Twee jaar SC Veendam, twee jaar FC Oss en nu bezig aan zijn tweede seizoen bij VVV-Venlo. De schaduwspits speelt al anderhalf jaar lang in de rug van Seuntjens en komt daar uitstekend tot zijn recht. Na vorig seizoen 13 keer het net te hebben gevonden, heeft Opoku er dit seizoen alweer tien in liggen en wellicht wordt het deze zomer tijd voor een stapje hogerop, al dan niet VVV.

7. Erik Bakker (Cambuur Leeuwarden): €550.000
Maakte met Cambuur zowel de promotie naar de Eredivisie als de degradatie afgelopen seizoen mee. Aanvoerder Bakker bleef zijn club echter trouw bij zijn rentree in de Jupiler League. Bakker en de zijnen begonnen dramatisch aan het seizoen, maar na het ontslag van trainer Rob Maas is de weg naar boven ingezet.

6. Andrew Driver (De Graafschap): €600.000
Belandde vorig jaar ineens op de Vijverberg na jarenlang op het hoogste niveau van Schotland en de Verenigde Staten geacteerd te hebben. Driver maakte wekelijks een meer dan uitstekende indruk op de linkerflank en hield met de Superboeren zelfs Ajax van de titel af. Genoeg voor handhaving was het uiteindelijk niet en inmiddels bevinden Driver en De Graafschap zichzelf terug in de kelder van de Jupiler League.

5. Vito van Crooij (VVV-Venlo): €600.000
Alweer de derde speler van VVV in deze lijst. De geboren en getogen Venlonaar is vorig seizoen definitief doorgebroken in de Koel, getuige zijn dertien treffers afgelopen seizoen. Dit seizoen is de wendbare buitenspeler vrolijk doorgegaan met doelpunten maken, terwijl hij met VVV hard op weg is om de tweede plek van vorig jaar te overtreffen.

4. Sander van de Streek (Cambuur Leeuwarden): €600.000
Het jeugdproduct van Vitesse kwam drie jaar geleden, na een uitstapje bij het Estse Flora Talinn, in Leeuwarden terecht. Hoewel hij de degradatie van afgelopen seizoen niet kon voorkomen, liet hij regelmatig zien een van de betere spelers van Cambuur te zijn. In de voorbije transferperiode mocht de veelscorende aanvallende middenvelder nog niet weg bij de reuzendoder, maar Van de Streek gaan we zeker terugzien op het hoogste niveau.

3. Manu García (NAC Breda): €750.000
Sinds januari één van de vele huurlingen van Manchester City die in het Rat Verlegh Stadion rondlopen. De beloftevolle spelmaker uit Spanje werd tijdens de eerste seizoenshelft nog uitgeleend aan Deportivo Alavés, maar mag het nu dus in Breda proberen. De 19-jarige García geldt als oogappel van City-manager Pep Guardiola.

2. Jari Oosterwijk (NAC Breda): €850.000
NAC leent niet uitsluitend van Manchester City: net voor het sluiten van de transfermarkt kwam Jari Oosterwijk vanuit Enschede de Bredase gelederen versterken. De boomlange 21-jarige spits profileerde zich al toen hij nog met Jong FC Twente in de Jupiler League speelde en trof namens NAC ook doel tijdens zijn debuut tegen FC Den Bosch. Oosterwijk heeft inmiddels ook zijn eerste aanvaring met NAC-trainer Stijn Vreven achter de rug.

1. Emrah Bassan (Fortuna Sittard): €2.000.000
Sinds Isitan Gün de eigenaar van Fortuna Sittard is, kan alles in de voormalige mijnwerkersstreek. Veelvoudig Nigeriaans international Sunday Oliseh is er de trainer en sinds kort speelt er een miljoenenaankoop van Galatasaray in Sittard. Bassan kwam afgelopen zomer van Antalyaspor naar Cim Bom Bom en mag nu in het Fortuna Sittard Stadion ervaring opdoen.

Bron transferbedragen: Transfermarkt.nl