Update: Provocerende Van Persie krijgt strafvermindering na aantekenen van beroep

Update: Provocerende Van Persie krijgt strafvermindering na aantekenen van beroep

11-02-2017 14:41
13

Robin van Persie heeft een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek gekregen. De spits van Fenerbahce moet brommen vanwege zijn provocerende gedrag in het gewonnen bekerduel met Besiktas (0-1).

Van Persie stak zondag zijn tong uit richting de supporters van Besiktas. De Turkse voetbalbond neemt dat hoog op en heeft besloten de Rotterdammer te schorsen. Via de officiële website maakte de bond de straf bekend. Bovendien moet Van Persie een boete betalen voor zijn wangedrag.

Besiktas wordt behoorlijk gestraft. In dezelfde wedstrijd kreeg Dusko Tosic van Besiktas een rode kaart, waarbij Van Persie betrokken was. Hij moet vier wedstrijden vanaf de tribune toekijken. Besiktas-trainer Senol Gunes wordt voor één duel geschorst. Bovendien moet de club een wedstrijd zonder publiek spelen.

In de veelbesproken bekerkraker maakte Van Persie in de slotfase de enige goal voor Fenerbahçe. Hij mist door de schorsing de competitiewedstrijden tegen Bursaspor, Kasimpasa en Gaziantepspor.

Update 11-2 14.38: Robin van Persie heeft met succes beroep aangespannen tegen de straf van drie duels schorsing vanwege zijn gedrag in het duel met Besiktas. De arbitragecommissie heeft bepaald dat de spits van Fenerbahçe niet drie maar twee duels hoeft te brommen.