Update: Barcelona-product tekent op 31-jarige leeftijd voor vijf jaar in China

Update: Barcelona-product tekent op 31-jarige leeftijd voor vijf jaar in China

27-02-2017 10:38
6

In het verleden werd hij vaak in verband gebracht met Ajax, maar Jonathan Soriano lijkt zijn carrière voor te zetten in China. De spits van Red Bull Salzburg schermt met een aanbieding.

Dat meldt Kronen Zeitung vrijdag. De 31-jarige Soriano kan door zijn leeftijd nog één keer een financiële klapper maken en die kans lijkt zich met de belangstelling uit China voor te doen. Verwacht wordt dat Soriano voor 28 februari, als de Chinese transfermarkt sluit, de overstap maakt.

Wedden

Meer odds

Het is niet bekend welke club uit China interesse heeft. Bekende aanvallers als Carlos Tévez, Jackson Martinez en Graziano Pellè gingen hem de laatste maanden voor. Het is geen geheim dat Soriano open staat voor een vertrek bij Red Bull Salzburg, waar hij zich drie keer tot topscorer van Oostenrijk kroonde.

Soriano werd de laatste jaren veelvuldig gelinkt aan een transfer naar Ajax, maar de belangstelling uit Amsterdam kwam nooit concreet van de grond. Hij maakte in 2012 voor 500.000 euro de overstap van FC Barcelona naar Red Bull Salzburg.

Update 27/2 10.38: Jonathan Soriano vervolgt zijn loopbaan definitief in China. Red Bull Salzburg bevestigt maandag dat de Spaanse spits voor vijf jaar heeft getekend bij Beijing Guoan. Soriano zit daardoor tot zijn 36e gebakken. Hij gaat miljoenen verdienen in China.