'Ik vind dat Ajax op dat vlak nog een voorsprong heeft op Feyenoord en PSV'

'Ik vind dat Ajax op dat vlak nog een voorsprong heeft op Feyenoord en PSV'

10-02-2017 13:45
13

Sparta Rotterdam mist zondag clubtopscorer Loris Brogno tegen Ajax. De Belgische aanvaller heeft nog te veel last van een enkelblessure.

Sparta-trainer Alex Pastoor kan verder beschikken over een fitte selectie in Amsterdam, waar zondag om 14.30 uur wordt afgetrapt. Pastoor is niet van plan om ten koste van alles 'de schade te beperken' tegen Ajax.

"Nee, dat is te negatief uitgedrukt. Realistisch gezien heb je als Sparta tegen clubs uit de top-drie minder kansen op een goed resultaat dan tegen andere ploegen, maar kansen zijn er altijd. Ook tegen Ajax", zegt Pastoor volgens het Algemeen Dagblad. "Al vind ik dat die club qua positiespel nog een voorsprong heeft op Feyenoord en PSV."

Sparta draait de laatste maanden slecht, maar Pastoor laat zich geen crisis aanpraten. "Dat is stereotype-denken waar wij niks mee kunnen. Wij zijn gewoon aan het werk bij Sparta. Of die mindere resultaten niet in de hoofden van spelers gaan zitten? Nou, het lijkt me logisch dat mindere resultaten niet in je knie gaan zitten. Het gaat erom hoe spelers omgaan met een bepaalde situatie. En dat doen ze in mijn ogen goed."