Mertens heeft dag nagedacht over Chinees aanbod: Niet makkelijk nee te zeggen

Mertens heeft dag nagedacht over Chinees aanbod: "Niet makkelijk nee te zeggen"

10-02-2017 15:22
9

Dries Mertens heeft de mogelijkheid gehad om deze winter naar China te trekken. De aanvaller besloot het grote geld uit Azië naast zich neer te leggen voor een langer verblijf bij Napoli.

"Ik heb een dag nagedacht over bod uit China en toen nee gezegd. Ik kan je verzekeren: niet gemakkelijk als het over dat soort bedragen gaat", zegt Mertens in Fan. "Je hoort wel eens spelers beweren dat ze daar gaan voetballen voor het avontuur. Onzin, die kiezen voor het geld."

"Maar ik stelde me dan voor dat ik daar zit, tussen de Chinezen", vervolgt de topschutter van Napoli. "Ik zou die cultuur wel willen leren kennen, zo staat Azië als reisbestemming heel hoog op mijn verlanglijstje. Voetballen in China lijkt me een aparte ervaring. Ik ben enorm benieuwd naar wat (Axel, red.) Witsel daar meemaakt."

Om die reden nam Mertens het voorstel dan ook in overweging. "We hebben informatie gezocht, de pro’s en contra’s afgewogen. Mijn vrouw heeft getuigenissen gelezen van mensen die er een jaar woonden. En dan lees je over smog, dat je het gevoel hebt niet gezond te leven. Over het voedsel, dat niet makkelijk is. Ik heb het gedurende een dag overwogen en dan toch beslist om nee te zeggen. Ik kan je echter verzekeren dat nee zeggen tegen zulke bedragen niet gemakkelijk is. Je kinderen en kleinkinderen moeten zich dan nooit zorgen maken."