'Ajax-uit, dat zou heel mooi zijn. Blijft fantastisch om daar te spelen'

'Ajax-uit, dat zou heel mooi zijn. Blijft fantastisch om daar te spelen'

10-02-2017 21:43
11

Sparta is aan een vrije val bezig op de Eredivisie-ranglijst. Daarmee lijkt de tijd rijp om een beroep te doen op routinier David Mendes da Silva, die terugkeerde op zijn besluit om te stoppen om de Rotterdammers te helpen.

Veel speelde de middenvelder nog niet. "Ik had verwacht dat ik eerder honderd procent fit zou zijn", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik was ongeduldig, wilde zo graag, ik wil een bijdrage in het veld leveren." Mogelijk krijgt hij snel zijn kans. "Misschien dat het na 75 of tachtig minuten op is, maar ik ben er klaar voor. Ajax-uit, dat zou heel mooi zijn. Blijft fantastisch om daar te spelen."

Hoewel Sparta slechts één punt boven de degradatiestreep staat, is er van paniek geen sprake. "Het is gewoon jammer dat we staan waar we staan. Dat verdienen we niet. Ik had ook niet gedacht dat het zo ver zou komen. We hebben even geen geluk", aldus Mendes da Silva. "Ik weet eigenlijk niet of je het pech mag noemen", voegt hij daar aan toe. "Steeds weer pech is geen pech hè?"

Tegen Ajax heeft Sparta echter niets te verliezen, claimt de 34-jarige oud-international. "De punten moeten we tegen andere ploegen halen en we krijgen er nog een heleboel die bij ons in de buurt staan op de ranglijst. Iedere week een finale, heet dat toch? Zo is het wel. Het blijft gewoon zonde dat we er bij staan."