PSV doet vaak transferzaken met FC Utrecht: 'Die drie spelers de nieuwe pareltjes'

PSV doet vaak transferzaken met FC Utrecht: 'Die drie spelers de nieuwe pareltjes'

Gepubliceerd: zaterdag 11 februari 2017 om 14:32za 11-02-2017 om 14:32

Erik Pieters, Kevin Strootman, Dries Mertens, Bart Ramselaar: ze stapten allemaal over van FC Utrecht naar PSV. Oud-doelman van beide clubs Jan-Willem van Ede denkt dat er de komende jaren meer spelers zullen volgen die de Domstad voor de Lichtstad inruilen.

"Met Giovanni Troupée (foto, red.), Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat heb je weer een aantal nieuwe pareltjes", zegt Van Ede in gesprek met ELF Voetbal. "Met name in Troupée zie ik een moderne back, die veel stappen heeft gemaakt. Als jeugdspeler moet je niet de zevenmijlslaarzen aantrekken en meteen naar het buitenland gaan. Als jeugdtrainer bij de KNVB heb ik dat veel gezien. Je kunt veel beter je carrière zorgvuldig plannen, zoals Phillip Cocu als speler deed. Een overstap naar PSV is dan vaak beter dan meteen al naar het verre buitenland gaan."

Van Ede denkt dat spelers van FC Utrecht graag voor PSV kiezen omdat het daar rustiger is dan bijvoorbeeld bij Feyenoord of Ajax. "Het is minder hectisch dan in Rotterdam of Amsterdam. Voor jonge spelers kan die oase van rust wel een goede reden zijn om voor PSV te kiezen", aldus Van Ede, tussen 1982 en 1996 doelman van FC Utrecht en daarna nog twee jaar actief als keeper van PSV.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Welke van deze 3 spelers moet PSV sowieso halen?

(493 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws