Barcelona houdt in tijdsbestek van tien minuten genadeloos huis tegen Alaves

11-02-2017 18:05
7

FC Barcelona heeft flink uitgehaald in aanloop naar de krachtmeting met Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League dinsdag. De Catalanen waren zaterdag in het competitieduel met Deportivo Alaves met liefst 6-0 te sterk.

Met Jasper Cillessen weer op de bank na zijn heldenrol tegen Atlético Madrid, duurde het tot de 37e minuut voor Barcelona de ban brak. Luis Suarez rondde een fraaie aanval af. Drie minuten later was het pleit al beslecht, nadat Neymar kon binnenwerken na gepruts achterin bij Deportivo Alaves, de nummer twaalf van de Primera Division.

In de tweede helft ging het vervolgens hard. Lionel Messi tilde de score in de 59e minuut naar 3-0, waarna binnen een tijdsbestek van tien minuten Alexis (eigen doelpunt), Ivan Rakitic en opnieuw Suarez de bal over de lijn werkten. Door de overwinning neemt Barcelona de koppositie over van Real Madrid, dat nog wel drie duels tegoed heeft. Het verschil is twee punten.

Barcelona leek al met al een uitstekende generale te beleven voor het treffen met PSG, maar een ernstige blessure van Aleix Vidal zorgde voor een serieuze smet. De rechtsback moest kort voor tijd per brancard van het veld na een overtreding van Theo Hernandez. De enkel van Vidal zag er allerminst goed uit.