Van Bronckhorst ziet keuze uitstekend uitpakken: Het gelijk van de coach?

Van Bronckhorst ziet keuze uitstekend uitpakken: "Het gelijk van de coach?"

11-02-2017 23:17
5

Giovanni van Bronckhorst had zaterdagavond een verrassing in petto door Dirk Kuyt te passeren ten faveure van Jens Toornstra. De trainer van Feyenoord zag zijn keuze uitstekend uitpakken tegen FC Groningen. Toornstra maakte beide goals: 2-0.

"Het gelijk van de coach? Ik heb gewonnen, dus dan is de coach blij", reageert Van Bronckhorst tegenover FOX Sports. De Rotterdammers troffen met Groningen een bijzonder defensief ingestelde tegenstander. "Ze stonden iets anders dan we hadden verwacht, dus we moesten schakelen, maar daar zijn we erg goed mee omgegaan."

De beslissing om Toornstra als aanvallende middenvelder op te stellen bleek een gouden zet. "Natuurlijk is het fijn dat Jens twee keer scoort, niet alleen voor mijzelf, maar met name voor ons als team. Dat we deze wedstrijd winnen is het belangrijkste." Feyenoord boekte alweer de achtste zege op rij. "En het is de vijfde keer op rij dat we de nul houden", vult Van Bronckhorst aan. "Dat geeft vertrouwen, het is een kracht van ons."

Dat Toornstra, vorige week tegen FC Twente nog reserveklant, twee keer scoorde betekent dat Van Bronckhorst volgende week tegen ADO Den Haag opnieuw een lastige keuze moet maken. Naast de matchwinner en Kuyt beschikt hij ook over Steven Berghuis. "Ze maken het me steeds moeilijker", lacht de oefenmeester. "Maar daar ben ik blij om. Je ziet het plezier in de ploeg."