Faber briest na rode kaart: 'Zwaar overdreven, wel meer spelers waren te laat'

Faber briest na rode kaart: 'Zwaar overdreven, wel meer spelers waren te laat'

Gepubliceerd: zaterdag 11 februari 2017 om 23:47za 11-02-2017 om 23:47

Mimoun Mahi denkt dat FC Groningen zaterdagavond heeft verloren van de toekomstig landskampioen. Feyenoord was in De Kuip met 2-0 te sterk voor De Trots van Het Noorden.

"Ik denk dat Feyenoord kampioen wordt, ja", laat Mahi weten tegenover FOX Sports. De 22-jarige aanvaller kon weinig uitrichten tegen de Rotterdamse defensie. "Ik probeerde er het beste van te maken. Ik stond telkens tussen drie of vier man. Dat is zwaar."

Mahi zag een van zijn weinige kansen geblokt worden door Eric Botteghin. Ploeggenoot Ruben Jenssen was nog iets dichterbij, maar kreeg zijn voorzet niet in het doel. "Hij schoot van zes meter mis. Ik moet hem even vragen hoe hij dat voor elkaar kreeg. Als we een doelpunt hadden gemaakt, was de wedstrijd heel anders."

Ernest Faber liet Groningen aantreden in een 5-4-1 formatie. "Feyenoord wil kampioen worden, dan hoef je de deur niet open te zetten", stelt de trainer. "Het was moeilijk, verdedigend was het oké. In de eerste helft kregen we nog wat kansen. Na rust hebben we alleen maar verdedigd."

Juninho Bacuna kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük een directe rode kaart. Faber verwacht dat die geseponeerd wordt. "Dat was zwaar overdreven. Hij was iets te laat, maar dat waren wel meer spelers. Die kregen daar niks voor. Dit was wel een gele kaart waard, maar geen rood."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws