Heracles-goals roepen vraagtekens op: 'Zonder dat arbitrage het in de gaten had'

Heracles-goals roepen vraagtekens op: 'Zonder dat arbitrage het in de gaten had'

12-02-2017 08:15
12

De gelijkmaker van Samuel Armenteros tegen Roda JC (2-2) had niet mogen tellen. De topscorer van Heracles Almelo doet die bekentenis zelf. Ook de aansluitingstreffer riep vraagtekens op.

"Voor mijn gelijkmaker paste ik een typisch trucje van een spits toe", zegt Armenteros volgens De Telegraaf. Hij legde twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Tom van Hyfte in de luren. "De scheidsrechter lette op de bal. Ik stond helemaal gedekt. Zonder dat de arbitrage het in de gaten had, trok ik Van Hyfte van me weg. Ik kon daardoor vrij inkoppen."

Armenteros vervolgt: "Maar het was eigenlijk een vrije trap voor Roda en een gele kaart voor mij. En dan was de goal afgekeurd. Ook bij het zien van de beelden valt dat nu niet meer terug te draaien. Een slimmigheidje van mij."

Roda-trainer Yannis Anastasiou deed zijn beklag over de 2-1 van Armenteros, die twee keer scoorde. In de ogen van de Griek beging Robin Pröpper een overtreding voordat Heracles scoorde. "Het was een honderd procent overtreding. Mohammed El Makrini kreeg een duw van die invaller bij Heracles. Geen duwtje, maar een duw. We hebben dat heel duidelijk kunnen zien vanaf de bank. Maar misschien moet ik de regels nog in Nederland leren kennen. De referee had moeten fluiten."

Lees ook: Roda laat uitgelezen kans op zege liggen door dubbelslag Armenteros