Ajax vergeet aan doelsaldo te werken tijdens zakelijke zege op Sparta

Ajax vergeet aan doelsaldo te werken tijdens zakelijke zege op Sparta

12-02-2017 16:22
66

Ajax heeft het gat naar koploper Feyenoord weer verkleind tot vijf punten. In de Arena werd er een simpele overwinning geboekt op Sparta: 2-0. Na de pauze liet een slordig Ajax na om aan het doelsaldo te werken. 

De wedstrijd in Amsterdam stond voor een groot deel in het teken van Piet Keizer. De Ajax-legende overleed deze week op 73-jarige leeftijd. Hij werd geëerd met een indrukwekkend applaus en een minuut stilte. Ajax begon wat stroperig aan de wedstrijd tegen nummer zestien Sparta. De fans moesten tot de 45e minuut wachten op de openingstreffer. Bertrand Traoré, teruggekeerd van de Afrika Cup, maakt hem. Op links kapte de aanvaller een aantal spelers uit en met een schot in de korte hoek verraste hij Sparta-goalie Roy Kortsmit.

Vrijwel direct na de pauze werd het 2-0. Hakim Ziyech ontsnapte aan de defensie van de gasten, legde de bal breed en Kasper Dolberg was er snel bij om binnen te tikken. Sparta leek daarna rijp voor de slacht, maar Ajax ging niet meer voluit. Op halve kracht speelde de formatie van trainer Peter Bosz de wedstrijd uit en liet het dus na om aan het doelsaldo te werken.